Sneg napravio totalni haos; Uništene kuće, poginulo 35 osoba VIDEO

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 10:18

Sneg napravio totalni haos; Uništene kuće, poginulo 35 osoba VIDEO

Najmanje 35 osoba je poginulo, a na desetine povređeno nakon ledene kiše i neočekivanog snega koji su tokom vikenda pogodili udaljena područja Pakistana.

Među poginulima je 22 dece, od kojih su mnoga uništena klizištima koja su zatrpala njihove domove, saopštili su zvaničnici za upravljanje katastrofama.

Ekstremni vremenski uslovi pogodili su severne i zapadne regione Pakistana, zakrčivši puteve i stotine domova. Sneg u martu u Pakistanu je neobična pojava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s obzirom na normalno vlažnu klimu. Muštak Ali Šah, bivši direktor meteorološkog odeljenja zemlje, pripisao je neobične uslove klimatskim promenama.

Obilne kiše u potpunosti su uništile najmanje 150 kuća i delimično oštetile 500 drugih, uglavnom u Khyber Pakhtunkhwa i jugozapadnoj pokrajini Balochistan, rekle su vlasti. U nekim je četvrtima struja već nekoliko dana potpuno isključena. Pokrajinska vlada Khyber Pakhtunkhwa osigurala je pomoć pogođenim područjima i najavila finansijsku pomoć zai porodice poginulih.

Pakistanska meteorološka služba objavila je u svojoj sedmičnoj prognozi da se očekuje "uglavnom hladno i suvo vreme" u većem delu zemlje do kraja ove sedmice iako se u nekim delovima Balochistana i Kašmira očekuju snežne padavine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.