Snage bezbednosti tragaju za oko 50 kidnapovanih migranata

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 21:14

Snage bezbednosti tragaju za oko 50 kidnapovanih migranata

Meksičke snage bezbednosti sprovode potragu za oko 50 migranata koji su kidnapovani iz putničkog autobusa, saopštile su danas meksičke vlasti.

Autobus, čija dva vozača su takođe nestala, pronađen je severnije u pograničnoj državi Nuevo Leon u utorak, rekao je novinarima meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador, ne navodeći kada se desio incident.

Obrador je istakao da je Nacionalna garda raspoređena da pokuša da locira migrante, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Otmica se dogodila u centralnoj meksičkoj državi San Luis Potosi, saopštilo je tamošnje pravobranilaštvo. Bezbednosna agencija u Nuevo Leonu objavila je u utorak na Tviteru da je devet migranata iz Hondurasa i Venecuele spaseno.

Tužilaštvo države San Luis Potosi saopštilo je da proverava da li je devet migranata bilo deo veće grupe koja je kidnapovana.

U toj meksičkoj državi zabeležen je porast učešća organizovanog kriminala u trgovini migrantima koji idu ka SAD, prenela je britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.