Smrt Americi ne odnosi se na narod, nego na Trampa

Izvor: B92, 08.Feb.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"'Smrt Americi' ne odnosi se na narod, nego na Trampa"

Teheran -- Vrhovni vođa Irana Ali Hamnei branio je povike "Smrt Americi" uz tvrdnju da su oni usmereni protiv američkih lidera, a ne protiv naroda, prenosi AP.

Navodi se da su ovi povici standardna pojava na antiameričkim mitinzima širom Irana.

Navodi se i da je na Hamneijevom zvaničnom sajtu objavljeno da je značenje ovih povika "Smrt američkim liderima, smrt (predsedniku SAD Donaldu) Trampu i (savetniku za nacionalnu bezbednost Bele kuće) Džonu Boltonu i (državnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sekretaru SAD Majku) Pompeu.

Hamnei je poručio da iranski narod "neće prestati da govori 'Smrt Americi' sve dok se SAD budu zlonamerno ophodile" prema Iranu.

AP navodi da je ovaj komentar Hamneija stigao u vreme kada Iran obeležava 40 godina Islamske revolucije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamnei: "Smrt Americi" ne odnosi se na narod, nego na Trampa

Izvor: RTS, 08.Feb.2019

. Vrhovni vođa Irana Ali Hamnei branio je povike "Smrt Americi" uz tvrdnju da su oni usmereni protiv američkih lidera, a ne protiv naroda, prenosi AP, navodeći da su ovi povici standardna pojava na antiameričkim mitinzima širom Irana.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.