RT: „Smrt Americi“ znači smrt Trampu, Boltonu i Pompeu - Hamnei

Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Smrt Americi“ znači smrt Trampu, Boltonu i Pompeu - Hamnei

Izvor: Vostok / RT Slogan “Smrt Americi” je usmeren protiv “zlog” američkog predsednika Donalda Trampa i njegovih saradnika, a ne američkog naroda, rekao je vrhovni vođa Irana ajatola Ali Hamnei. Govoreći na sastanku oficira Vazduhoplovnih snaga Irana, Hamnei je uzvratio na Trampovo saopštenje, koje uključuje napad na iranski "režim koji peva `Smrt Americi`". "SAD su otelotvorenje zla, ali se i dalje žale kad se skandira `Smrt Americi` ", rekao je Hamnei. Zatim je objasnio da su ti uzvici posebno usmereni na ljude koji vladaju zemljom, a ne na "američku naciju".
"Smrt Americi znači smrt Trumpu, Johnu Boltonu i Pompeu."
Iranci će nastaviti da koriste ratoborni slogan, dodao je ajatola, sve dok SAD bude "zle i opake".
Sadašnja vlada u Vašingtonu - predvođena trojicom zvaničnika imenovanim u Hameneijevom govoru, Trumpom, savjetnikom za nacionalnu sigurnost Johnom Boltonom i državnim sekretarom Mikeom Pompeom - oštro su antagonizirali Iran. Oni su iskoristili svaku priliku da optužuju Teheran da je državni sponzor terorizma koji je odvratan od uništenja Izraela, najbližeg bliskoistočnog saveznika Trumpove administracije. Tramp je povukao SAD iz Nuklearnog sporazuma sa Iranom iz 2015. godine, a koji su ostali potpisnici pozdravili kao napredak u sprečavanju Teherana da nabavi nuklearno oružje. Tramp je takođe zapretio sankcijama svakome ko i dalje bude trgovao s Iranom. Ajatola je američki "režim" nazvao "otelotvorenje zla i nasilja", čije postojanje zavisi od "nasiqa u cilju osiguranja vlastitih interesa".

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.