Izvor: Blic, 22.Nov.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrad ponovo guši Pančevce

U Pančevu je preksinoć registrovana povećana koncetracija merkaptana, gasa koji nije toksičan, ali ima jak neprijatan miris.



Republička inspekcija za zaštitu životne sredine je zato naložila obustavljanje prijema otpadnih voda Rafinerije nafte na preradu u Petrohemiji.

Inspektorka Marina Vilić je naložila obustavljanje prijema otpadnih voda od 20 do 23 časa jer je prisustvo merkaptana na granici dozvoljenog, izjavila je za lokalne medije Olga Šipovac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dežurni ekolog Pančeva.

Centru za obaveštavanje u Pančevu tokom te večeri javio se veći broj građana žaleći se na smrad u vazduhu.

Olga Šipovac je izjavila da su vrednosti svih zagađujućih materija u propisanim granicama.

Aparati gradskog sistema za praćenje zagađenja zabeležili su skok vrednosti vodonik-sulfida na 14,2 mikrograma po kubnom metru vazduha.

„To je u granicama dozvoljene koncentracije, ali zbog jakog mirisa tog zagađivača građani ga lako osete", navela je Olga Šipovac.

U Pančevu je bila i gusta magla koja je zagađenje spustila na grad, a vetra gotovo nema.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.