Smenjeni pakistanski premijer odustao od marša na Islamabad

Izvor: B92, 26.Nov.2022, 21:50

Smenjeni pakistanski premijer odustao od marša na Islamabad

Bivši pakistanski premijer Imran Kan odustao je od planova za marš na Islamabad.

Kan, koga je parlament smenio nakon izglasavanja nepoverenja ove godine, povređen je u pucnjavi na mitingu prošlog meseca gde je pokušao da prikupi podršku za nove izbore.

On je najavio marš na Islamabad kako bi paralisao vladu, ali je zatražio od svojih pristalica da se mirno raziđu nakon mitinga u gradu Ravalpindi, nekoliko kilometara od prestonice. "Neću nastaviti sa planom“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Kan. Bio je to njegov prvi miting otkako je ranjen. Khanova vladavina između 2018. i 2022. godine bila je potkopana ekonomskim padom, brutalnim medijskim ograničenjima i proizvoljnim hapšenjima političkih protivnika. Ali nedavno je njegova popularnost ponovo porasla, piše dpa. Uprkos odustajanju od marša na Islamabad, Kan je najavio planove za povlačenje iz vlada dve provincije kojima vladaju njegova stranka i saveznici, što bi mogao da izazove ustavnu krizu i dovede do novih nacionalnih izbora. Eksperti kažu da bi politička kriza mogla pogoršati pakistansku ekonomiju, koja već ima pomoć Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bivši premijer, Kan, odustao od marša na Islamabad

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2022

ISLAMABAD - ​Bivši pakistanski premijer Imran Kan je odustao od planova za marš na Islamabad, potencijalno okončavši politička previranja usred rastućih strahova od ekonomskog sloma u zemlji s nuklearnim oružjem.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.