Smenjena ćerka bivšeg predsednika Kazahstana, a bila je viđena za novog šefa države

Izvor: B92, 02.Maj.2020, 22:56

Smenjena ćerka bivšeg predsednika Kazahstana, a bila je viđena za novog šefa države

Moskva -- Ćerka bivšeg predsednika Kazahstana, koja je važila za njegovu naslednici na čelu države, smenjena je danas s mesta predsednice Senata Skupštine Kazahstana.

Dariga Nazarbajeva ne samo što je smenjena naredbom predsednika Kazahstana, Kasim-Džomarta Tokajeva, već je izgubila i poslaničko mesto u Senatu.

Nije objavljen razlog za njeno smenjivanje.

Nazarbajeva je postala ppredsednica Senata u martu 2019, istog dana kada je njen otac Nursultan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nazarbajev neočekivano podneo ostavku.

Nazarbajev je Kazahstanom vodio od nezavisnosti 1991. godine i mnogi su očekivali da će ga naslediti njegova ćerka.

Ali Tokajev je imenovan za vršioca dužnosti predsednika i potom i izabran za predsednika na izborima održanim u junu 2019. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.