Smederevac osvojio strano tržište

Izvor: Politika, 08.Mar.2010, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevac osvojio strano tržište

BEOGRAD – Redizajn nekadašnjih šporeta „smederevaca” i novi modeli najviše se traže na inostranom tržištu u Nemačkoj, Slovačkoj, Češkoj i Rumuniji i SAD, saopštila je kompanija „Invej” u okviru koje posluje smederevska fabrika „Milan Blagojević”.

Moderni šporeti su, kako je navedeno, osvojili pre svega žitelje južne Srbije, mnoga domaćinstva u regionu, ali i širom Evrope.

Krajem prošle godine iz smederevske fabrike >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pojavilo se šest novih modela, među kojima je posebnu pažnju privukao električni mini šporet sa keramičkom pločom - „miniluks”, koji je atraktivan za manje kuhinje, vikednice i apartmane.

Reč je modernim modelima šporeta na čvrsto gorivo, gas, struju, među kojima su najpopularnijima „Rojal”, „Magnum”, „Olimp”, „Vesta” i ostali.

Veliki doprinos prodaji šporeta iz fabrije „Milan Blagojević” dala je akcija „staro za novo”, koja je svima pružila mogućnost da dopremanjem starog šporeta bilo kojeg proizvođača, kupe novi po znatno nižoj ceni.

Najviše se na taj način kupuju modeli „rojal”, „magnum”, „hera”, kao i mini elkterični stednjak, a postoji i veliko interesovanje za zamenu starog šporeta na čvrsto gorivo za „kekec”, koji radi na gas.

Iz smederevske fabrike godišnje izađe više od 100.000 različitih modela šporeta, navedeno je u saopštenju.

Tanjug

[objavljeno: 08/03/2010]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Redizajnirani šporet osvaja strana tržišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2010

BEOGRAD - Redizajn nekadašnjih šporeta "smederevaca" i novi modeli najviše se traže na inostranom tržištu u Nemačkoj, Slovačkoj, Češkoj i Rumuniji i SAD, saopštila je danas kompanija "Invej" u okviru koje posluje smederevska fabrika "Milan Blagojević"...Moderni šporeti su, kako je navedeno,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Smederevac u novom ruhu

Izvor: Glas javnosti, 08.Mar.2010

BEOGRAD - Redizajn nekadašnjih šporeta "smederevaca" i novi modeli najviše se traže na inostranom tržištu u Nemačkoj, Slovačkoj, Češkoj i Rumuniji i SAD, kažu u kompaniji "Invej", u okviru koje posluje smederevska fabrika "Milan Blagojević"...Moderni šporeti su, kako je navedeno, osvojili...

Nastavak na Glas javnosti...

"Smederevac" za izvoz

Izvor: RTS, 08.Mar.2010

Redizajnirani šporet "smederevac" traži se, osim u Srbiji, i na inostranom tržištu, a najviše u Nemačkoj, Slovačkoj, Češkoj, Rumuniji i SAD-u. Reč je o modernim modelima šporeta na čvrsto gorivo, gas i struju...Nakon što je osvojio mnoga domaćinstva, najpre u južnoj Srbiji, u regionu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.