Smanjen broj ulazaka vozila u Srbiju, registrovano više automobila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 12:40

Smanjen broj ulazaka vozila u Srbiju, registrovano više automobila

Ukupan broj putničkih vozila koja su ušla u Srbiju u prvom kvartalu 2020. godine manji je za 7,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Domaćih vozila bilo je manje za 8,5 odsto, a stranih za 7,3 odsto. Ukupan broj putnika koji su svim vrstama putničkih prevoznih sredstava ušli u Srbiju u prvom kvartalu manji je za 13,6 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Broj putnika u vozilima sa domaćom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << registracijom manji je za 9,4 odsto, dok je u vozilima sa stranom registracijom manji za 15,4 odsto.

Najveći broj vozila ušao je preko graničnih prelaza sa Hrvatskom, 26,9 odsto, a zatim preko graničnih prelaza sa BIH 23 i Mađarskom 11,9 odsto.

Izlaz putničkih motornih vozila iz Srbije bio je manji za 12,6 odsto u odnosu na isti period 2019. godine. Broj vozila s domaćom registracijom u izlazu je manji za 12,9 odsto, dok je u istom periodu izlaz vozila sa stranom registracijom manji za 12,5 odsto.

Ukupan broj putnika izašlih iz Srbije tokom prvog kvartala manji je za 14,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Preko graničnih prelaza sa Hrvatskom izašao je najveći broj putničkih prevoznih sredstava, 27,6 odsto, a zatim preko graničnih prelaza sa BIH 21,9 i Mađarskom 16,9 odsto, navodi se u saopštenju.

Registrovano više automobila

U prvom kvartalu 2020. godine prvi put je registrovano 34.363 putnička vozila, od čega je 14,1 odsto do dve godine starosti, navodi se u saopštenju Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Kako se ističe u saopštenju, najbrojnije marke proizvođača su Folksvagen, Opel, Pežo, Audi i Reno. Od ukupnog broja prvi put registrovanih vozila 67,8 odsto koristi dizel kao pogonsko gorivo, dok benzin koristi 28,6 odsto.

U prva tri meseca registrovano je 4.793 teretna vozila, od čega je 57,4 odsto do 999 kilograma nosivosti.

Prema podacima zvanične statistike, u prvom kvartralu evidentirane su 2.724 saobraćajne nezgode sa nastradalim licima, što je za 0,9 odsto manje nego u istom periodu 2019. godine. U naseljenim mestima, dogodilo se 75 odsto saobraćajnih nezgoda.

Kako se navodi u saopštenju, nastradalo je 3.946 lica, što je za 2,3 odsto manje nego u prva tri prošlogodišnja meseca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji u prvom kvartalu još 34.000 vozila

Izvor: Beta, 03.Jun.2020

U Srbiji su u prvom kvartalu ove godine prvi put registrovana 34.363 putnička vozila, od čega je 14,1 odsto bilo do dve godine starosti, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).Najviše novoregistrovanih putničkih vozila je u Beogradskom regionu (11.030), sledi Region Šumadije i Zapadne...

Nastavak na Beta...

Smanjen broj ulazaka vozila u Srbiju, registrovano više automobila

Izvor: Radio 021, 03.Jun.2020

Ukupan broj putničkih vozila koja su ušla u Srbiju u prvom kvartalu 2020. godine manji je za 7,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS)...Domaćih vozila bilo je manje za 8,5 odsto, a stranih za 7,3 odsto. Ukupan broj putnika koji su svim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.