Službenici hrvatske ambasade posetili navijače u zatvoru

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenici hrvatske ambasade posetili navijače u zatvoru

Službenici hrvatske ambasade u Srbiji posetili su u beogradskom Okružnom zatvoru trinaestoricu hrvatskih državljana, pripadnika navijačke grupe Torcida koji su uhapšeni jer su divljali na benzinskoj pumpi kod Beograda, saopštilo je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP) Hrvatske.

Novinska agencija Hina navodi da su tokom razgovora hrvatski državljani potvrdili da su dobro.

Niko od pritvorenih nije zatražio konzularnu pomoć, niti je zatražio da ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << posebno kontaktira članove njihovih porodica.

Očekuje se da će svi danas i sutra biti izvedeni pred nadležne pravosudne organe, saopštio je MVEP.

Za četvrtak je dogovorena poseta predstavnika ambasade četrnaestorici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

MVEP će, kako je navedeno u saopštenju, u skladu sa međunarodnim pravilima, nastaviti da pomno prati situaciju i da u sklopu svojih nadležnosti pruža konzularnu pomoć svim zadržanim hrvatskim državljanima koji to zatraže, stojeći na raspolaganju za komunikaciju s njihovim porodicama.​

Srpska policija uhapsila je prošle sedmice 27-oricu navijača Torcide koji su na putu u Bugarsku divljali na benzinskoj pumpi kod Beograda.

Četrnaestorica su osuđena za krađu i izdržavaju kaznu od 15 dana zatvora u Padinskoj skeli, a 13-orica su zadržana u okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da su počinili kazneno delo.

Sud u Beogradu nije naveo o kojim se kaznenim delima radi, ali je u prethodnim saopštenjima policije i suda navedeno da je jedan od uhapšenih osumnjičen za ispisivanje grafita sa ustaškim simbolima, navodi se u saopštenju hrvatskog Ministarstva.

Navijači Torcide su, na putu u Bugarsku gde je Hajduk u Sofiji igrao sa Slavijom, na benzinskoj pumpi u beogradskom prigradskom naselju Vrčin u četvrtak ujutro ukrali robu vrednu oko 200.000 dinara.

Jedan pripadnik grupe osumnjičen je za ispisivanje grafita s ustaškim simbolima.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.