Hrvatski navijači dobro, ne traže konzularnu pomoć

Izvor: Mondo, 08.Avg.2018, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski navijači dobro, ne traže konzularnu pomoć

Hrvatski državljani, navijači "Torcide", koji su uhapšeni u Srbiji zbog divljanja na benzinskoj stanici u Vrčinu, osećaju se dobro i ne traže konzlularnu pomoć svoje ambasade, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Predstavnici hrvatske ambasade posetili su u Okružnom zatvoru u Beogradu 13-oricu navijača iz Splita navodi se u saopštenju i dodaje da su "tokom razgovara hrvatski državljani potvrdili da su dobro".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Niko od pritvorenih nije zatražio konzularnu pomoć, niti je zatražio da ambasada posebno kontaktira članove njihovih porodica. Očekuje se da će svi danas i sutra biti izvedeni pred nadležna pravosudna tela", navelo je Ministarstvo spoljnih poslova u Zagrebu.

Kako se dodaje, za četvrtak je dogovorena poseta predstavnika ambasade 14-orici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

Stiže poseta pritvorenim huliganima "Torcide"

"Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će putem Ambasade Republike Hrvatske, u skladu sa međunarodnim pravilima, nastaviti pašljivo da prati situaciju u sklopu svojih nadležnosti pružati konzularnu pomoć svim zadržanim hrvatskim državljanima koji to zatraže, stojeći na raspolaganju za komunikaciju s njihovim porodicama", piše u saopštenju.

Pir hrvatskih huligana usred Srbije!

Prošle nedelje, policija u Srbiji je uhapsila 27 pripadnika "Torcide", grupe navijača "Hajduka" koji su na putu za Bugarsku divljali na benzinskoj pumpi "Mola" u Vrčinu kod Beograda.

Četrnaestorica su osuđena za krađu i izdržavaju kaznu od 15 dana zatvora u Padinskoj skeli, a 13-orica su zadržana u Okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivično delo.

Jedan od uhapšenih osumnjičen je za ispisivanje grafita sa ustaškim simbolom.

Pripadnici "Torcide" su, na putu ka Bugarskoj, gde je "Hajduk" u Sofiji igrao sa "Slavijom", na "Molovoj" benzinskoj pumpi ukrali robu vrednu oko 200.000 dinara.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.