Službenici MUP-a KS zaplijenili 11 kilograma marihuane

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenici MUP-a KS zaplijenili 11 kilograma marihuane

SARAJEVO - U opsežnoj akciji sprovedenoj 8. aprila u večernjim satima, na području opštine Ilidža, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo zaplijenili su 11 kilograma marihuane te priveli šest osoba, članova organizovane kriminalne grupe.

Kako je rečeno na vanrednoj konferenciji za medije u MUP-u KS-a, osim zaplijenjene droge u ovoj akciji je oduzeto i šest mobilnih telefona te oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 10.000 KM u različitim apoenima.

Policijski komesar Vahid Ćosić istaknuo je da je vrijednost 11 kilograma marihuane u maloprodaji oko 150.000 KM.

"Najvažnije je da droga nije stigla na ulice i do krajnjih konzumenata. U akciji su uhapšene četiri osobe, dok je jedna u bjekstvu i za njom se intenzivno traga, a jedna je puštena. Sve osobe, osim jedne, nisu s područja Kantona Sarajevo i one su radile u lancu dopreme opojne droge u Kanton Sarajevo" kazao je on.

Portparol MUP-a KS Irfan Nefić potvrdio je da su tokom akcije pretresene osobe i vozila koja su koristili, kao i da će uhapšene osobe uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga uhapšeni su N.N., rođen 1989.  u Trebinju, G.J. rođen 1964. u Metkoviću, I.A. rođen 1985. u Bileći i S.J. rođen 1987. u Sarajevu.

Nakon saslušanja, po nalogu tužioca, A.F. rođena 1960. u Slapu, otpuštena je iz službenih prostorija, dok se za A.S., rođenim 1994. u Slapu intenzivno traga.

Za ovo krivično djelo predviđena je kazna od jedne do deset godina zatvora.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Na Ilidži zaplijenjeno 11 kilograma marihuane

Izvor: Cafe.ba, 09.Apr.2015

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo zaplijenili su na području Ilidže oko 11 kilograma marihuane i uhapsili pet lica, dok se za jednim još traga...Uhapšena su lica čiji su inicijali N.N, G.J, I.A. i S.J, dok je A.F. nakon saslušanja puštena na slobodu. Policija...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.