Slučaj lažnih dijagnoza psihijatra: Tužilaštvo formiralo predmet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022, 18:41

Slučaj lažnih dijagnoza psihijatra: Tužilaštvo formiralo predmet

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet o slučaju lažnih dijagnoza koje je navodno upisivao psihijatar A.M, zaposlen u Domu zdravlja Palilula radi sprovođenja kliničke studije jednog leka.

U saopštenju tužilaštva navedeno je da je nakon objavljivanja teksta BIRN-a o navodnim lažnim dijagnozama, tužilaštvo reagovalo i formiralo predmet.

Tužilaštvu je policija dostavila krivičnu prijavu protiv A.M, kojom je obuhvaćeno pet oštećenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pacijenata koji su se lečili kod prijavljenog doktora, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da je psihijatar upisivao lažne dijagnoze u elektronske kartone svojih pacijenata radi sprovođenja kliničke studije leka "Primavanserin".

Psihijatar se sumnjiči za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Takođe, tužilaštvo je pozvalo sve građane - pacijente koji imaju karton u DZ Palilula, da pogledaju karton i prijave ukoliko podaci nisu tačni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.