MLADIĆ KONKURISAO ZA POSAO PA SAZNAO DA JE LUD: Podneta krivična prijava protiv psihijatra iz Beograda

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 18:04

MLADIĆ KONKURISAO ZA POSAO PA SAZNAO DA JE LUD: Podneta krivična prijava protiv psihijatra iz Beograda

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je krivičnu prijavu protiv psihijatra iz Doma zdravlja Palilula.

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je od nadležne policijske uprave, nakon traženih provera, 23. novembra dostavljena krivična prijava protiv psihijatra iz Doma zdravlja Palilula, saopšteno je danas iz ovog Tužilaštva.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon objavljivanja teksta BIRN-a, o navodnim lažnim dijagnozama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << psihijatra zaposlenog u DZ Palilula, a koji je upisivao lažne dijagnoze u elektronske kartone svojih pacijenata radi sprovođenja kliničke studije leka 'Primavanserin', odmah reagovalo - podsećaju u ovom Tužilaštvu.

Tačnije, kako dodaju, 5. oktobra ove godine formiran je predmet, a nakon čega je upućen zahtev UKP Prvom odeljenju sa nalogom da se pribave sva neophodna obaveštenja i materijalni dokazi.

- Tužilaštvu je od strane nadležne policijske uprave nakon traženih provera, 23. novemebra dostavljena krivična prijava protiv optuženog, saopštavaju.

Kako dodaju, imajući u vidu da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo falsifikovanje službene isprave, postupajući zamenik javnog tužioca će u daljem toku postupka saslušati osumnjičenog, a zatim preduzeti dalje dokazne radnje.

- Kako je krivičnom prijavom obuhvaćeno pet oštećenih lica – pacijenata koji su se lečili kod prijavljenog doktora, Tužilaštvo ovim putem poziva građane – pacijente koji imaju karton u DZ Palilula da u isti ostvare uvid i prijave ako eventualno podaci nisu tačni - zaključuje se u saopštenju.

Klupko afere je počelo da se odmotava kada su pacijenti otkrili da su im upisane određene dijagnoze, dok je jedan mladić za to saznao u onom trenutku onda kada je odbijen za posao! Navodno, za njegovu „šifru“ znao je i poslodavac, što je posebno zastrašujuće u celom slučaju i otvara mnoga dodatna pitanja koja se tiču zaštite ličnih podataka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Slučaj lažnih dijagnoza psihijatra: Tužilaštvo formiralo predmet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet o slučaju lažnih dijagnoza koje je navodno upisivao psihijatar A.M, zaposlen u Domu zdravlja Palilula radi sprovođenja kliničke studije jednog leka...U saopštenju tužilaštva navedeno je da je nakon objavljivanja teksta BIRN-a o navodnim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.