Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Ostavljen bez hrane i vode, vezan. Umirao je sporo

Izvor: B92, 01.Okt.2021, 09:03

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Ostavljen bez hrane i vode, vezan. Umirao je sporo

Hrvatska policija završila je istragu o slučaju zlostavljanja životinja, koje je šokiralo javnost. Slučaj otkrili turistikoji su hteli da pomognu.

Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, policija u Pazinu je 17. septembra aprimila dojavu o uginulom psu, a kada je istraga sprovedena utvrđeno je da su 25-godišnji muškarac i 25godišnja žena u dvorištu u mestu Turčinovići vezali psa lancem ne davajući mu ni hranu, ni vodu skoro mesec dana.

Pas je uginuo, a protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osumnjičenih se nadležnom državnom tužilaštvu podnosi krivična prijava.

Ovaj slučaj izazvao je zgražavanje javnosti, a pogotovo organizacija za zaštitu životinja.

"Psu se vide rebra, između vrata i ogrlice za koju je vezan lancem ima mnogo prostora, iz čega je vidljivo da dugo nije jeo i da je verovatno sporo umirao od gladi. Zbog lanca nije mogao da pobegne. Osoba koja je ostavila zavezanog psa da umre je monstruozni zločinac", poručili su iz udruženja Prijatelji životinja.

Psa su pronašli volonteri udruženja "SNOOPY" iz Pule, koji su na dojavu turista hteli da pomoći psu, ali je on već bio mrtav i tada je slučaj prijavljen policiji.

Hrvatski mediji objavili su fotografije uginulog psa, i one su uznemirujuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.