Slučaj Krušik: Tužilaštvo analizira veštačenje, sledi odluka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2020, 23:19

Slučaj Krušik: Tužilaštvo analizira veštačenje, sledi odluka

U okviru istrage koja se vodi protiv radnika "Krušika" Aleksandra Obradovića, osumnjičenog za odavanje poslovnih tajni tog preduzeća, u toku je tužilačka analiza veštačenja u vezi bezbednosti informacija.

Reč je o analizi nalaza i mišljenja sudskog veštaka o više hiljada dokumenata u elektronskom obliku, koji su bili u posedu okrivljenog u dužem vremenskom periodu, precizirali su za Tanjug u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, koje vodi ovu istragu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Nakon analize navedenog nalaza i mišljenja biće doneta tužilačka odluka o daljim radnjama koje će biti preduzete u ovom predmetu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", napominju u tužilaštvu.

Protiv Obradovića u toku je istraga zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo odavanje poslovne tajne.

Tužilaštvo sumnjiči Obradovića da je, tokom više godina, neovlašćeno pribavljao podatke različitih stepena tajnosti o poslovanju ovog namenskog preduzeća u vezi više vojnih proizvodnih programa i predao ih putem računarske komunikacije stranom državljaninu, koji je, bez daljeg utvrđivanja istinitosti dobijenih podataka, jedan deo njih objavio na Internetu.

Opozicija Obradovića smatra uzbunjivačem, iako mu taj status odlukom suda nije nikada dodeljen.

On se brani sa slobode, pošto mu je u decembru 2019. ukinut kućni pritvor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.