Slovenija: Zbog špijunaže u korist Rusije uhapšeni muškarac i žena sa argentinskim državljanstvom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2023, 11:06

Slovenija: Zbog špijunaže u korist Rusije uhapšeni muškarac i žena sa argentinskim državljanstvom

Šefica slovenačke diplomatije Tanja Fajon potvrdila je da su dva strana državljana optužena za špijunažu pripadnici ruske obaveštajne službe

Fajonova je kazala da su oni uhapšeni u decembru i da su osumnjičeni za delovanje protiv nacionalnih interesa Slovenije, ali i da ambasador Rusije u Ljubljani još nije pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova.

Tužilaštvo je ranije potvrdilo da je Nacionalna istražna kancelarija, na osnovu podataka slovenačke Obaveštajno-bezbednosne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agencije (Sova), u decembru privela dvoje stranih državljana optuženih za špijuniranje u korist Rusije. Sud im je odredio pritvor i preti im kazna do osam godina zatvora.

Prema pisanju slovenačkih medija reč je o muškarcu i ženi sa argentinskim državljanstvom, prenele su agencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.