Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Dec.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka: Dogovor spriječio kolaps zdravstvenih ustanova

Slovačka Vlada i sindikati zdravstva postigli su dogovor o povećanju zarada koji će spriječiti kolaps zdravstvenih ustanova, izjavila je danas premijerka Iveta Radičova. Sporazumom je garantovano postepeno povećanje doktorskih plata u tri faze, do nivoa od 1.769 evra, što je za oko 500 evra manje od onoga što su tražili sindikati Skoro jedna petina slovačkih ljekara, od  njih 7 000, prije tri dana stupilo je u štrajk sa zahtjevom da im plate budu približno zapadnoevropskim ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dogovor spriječio kolaps zdravstvenih ustanova

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2011

BRATISLAVA - Slovačka Vlada i sindikati zdravstva postigli su dogovor o povećanju zarada koji će spriječiti kolaps zdravstvenih ustanova, izjavila je danas premijerka Iveta Radičova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Slovačka ukinula vanredno stanje u bolnicama

Izvor: Šumadija Press, 04.Dec.2011, 13:41

Slovačka Vlada i sindikati zdravstva postigli su dogovor o povećanju zarada koji će sprečiti kolaps zdravstvenih ustanova, potvrdila je premijerka Iveta Radičova.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.