Slovaci ODLUČNI: Ne nameravamo da priznamo Kosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovaci ODLUČNI: Ne nameravamo da priznamo Kosovo

"Slovačka ne namerava da ništa menja po tom pitanju"

Slovački premijer Peter Pelegrini izjavio je da od njegove države "niko ne traži da prizna Kosovo" i da .

Ipak, on je najavio da na sutrašnjem samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji ne bi bio dobar signal ukoliko bi protekao u drugačijem formatu od onog sa 28 lidera.

Slovački mediji prenose da je Pelegrini to kazao govoreći o stavu premijera Španije Marijana Rahoja, da odbija da sedne za isti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sto sa predstavnikom lažne države Kosovo, pošto Španija, kao ni Slovačka, ne priznaje nezavisnost Kosova.

Pelegrini je u obraćanju Odboru za evropske poslove slovačke Narodne skupštine takođe istakao i da cilj samita u Sofiji nije donošenje konkretnih zaključaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.