Slavlje uz friške krofne

Izvor: TvojPortal.com, 13.Jul.2011, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavlje uz friške krofne

Izvor dnevnik.rs - GOLUBINCI: Srbi, Hrvati i Romi, žitelji sremskog sela Golubinci, ove godine su organizovali bogat program povodom Petrovdana, vekovne slave sela i hrama Vavedenja Presvete Bogorodice i Dana Mesne zajednice, koji je obuhvatio kulturne i sportske sadržaje od 9. do 12. jula.


Pored svečane liturgije u pravoslavnom hramu na Petrovdan, večere za predstavnike lokalne samouprave, prijatelje i saradnike, centralna manifestacija je održana u ponedeljak uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << uz prisustvo preko pet stotina građana i gostiju. Na letnjoj pozornici kod fontane održan je koncert na kojem su učestvovali folklorni ansambli iz Golubinaca, Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva „Tomislav“ i KUD „Golubinci“ kao i gosti iz Žarkovaca, golubinački tamburaši, glumci Milan Dudić iz Golubinaca i Gojko Todorović iz Šajkaša, a sve su obogatile i golubinčanke iz HKPD „Tomislav“ koje su sa gošćama iz Inđije, Nove Pazove, Pećinaca na štandovima izložile svoje rukotvorine, ali i tradicionalne sremačke kolače, dok je Mira Beljin sa friškim krofnama privukla posebnu pažnju.
U dvorcu Šlos otvorena je izložba fotografija „Hilandar“ Zorana Milića, novinara iz Stare Pazove, i slika članova golubinačkog Udruženja likovnih umetnika „Vodica“. Mladi Golubinaca su se tradicionalnom slavlju sela priključili preko Saveza omladine i Društva „Čuturica“ rok žurkama u parku kod fontane, a od subote je organizovano i niz sportskih takmičenja. Košarkaški klub „Jadran“ je u subotu organizovao utakmice dečjih ekipa, Udruženje Roma fudbalski turnir u nedelju, dok su veterani domaćeg „Jadrana“ ugostili prijatelje iz Brčkog, a sve je krunisano revijalnom utakmicom kuglaša i memorijalnim fudbalskim turnirom „Radivoj Nešić“ za pionire. Nije nedostajalo ni tradicionalnih kolačara, luna parkova ni dobre zabave u mesnim kafanama i kafićima pa su Petrovdanski dani u Golubincima ove godine okupili nekoliko hiljada učesnika i gostiju.
A. Mali

GolubinciPetrovdan

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.