Skupština usvojila set zakona iz oblasti obrazovanja

Izvor: B92, 14.Feb.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština usvojila set zakona iz oblasti obrazovanja

Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune više zakona iz oblasti obrazovanja kojima se omogućava uvođenje jedinstvenog informacionog sistem u prosveti.

Skupština je usvojila izmene i dopune zakona o obrazovanju i vaspitanju, o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i o učeničkom i studentskom standardu.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je ranije da jedinstveni informacioni sistem u prosveti ima za cilj da se zaista dođe do ukupnog registra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih ustanova, zaposlenih i polaznika.

Skupština je usvojila izmene zakona kojima beogradska Matematička gimnazija i novosadska gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" dobijaju status ustanova od posebnog značaja.

Usvojene su i izmene kojima se drugi strani jezik u školama boduje brojčano, odnosno kroz ocenu.

Menjanje propisa predviđa i promenu imena Defetkološkog fakulteta koji če se zvati Fakultet za specijalnu edukaciju i i rehabilitaciju.

Skupština je danas usvojila i izmene Zakona o Srpskoj književnoj zadruzi, kojim se omogućava finansiranje te najstarija izdavačka kuće iz budžeta Srbije, što do sada nije bio slučaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen set prosvetnih zakona

Izvor: RTS, 14.Feb.2019

Skupština Srbije usvojila je set prosvetnih zakona, među kojima su izmene i dopune Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja kojima je predviđeno da dve gimnazije - beogradska matematička i novosadska “Jova Jovanović Zmaj”, dobiju status ustanova od posebnog nacionalnog značaja....

Nastavak na RTS...

Usvojeno: Jovina gimnazija je ustanova od posebnog značaja

Izvor: Radio 021, 14.Feb.2019

Skupština Srbije usvojila je izmene više zakona iz oblasti obrazovanja kojima se omogućava uvođenje jedinstvenog informacionog sistema u prosveti...Skupština je usvojila izmene Zakona o obrazovanju i vaspitanju, o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i o učeničkom i studentskom standardu...Rasprava...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.