Skupština usvojila izveštaj Poverenika za 2018. godinu

Izvor: Press, 02.Okt.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština usvojila izveštaj Poverenika za 2018. godinu

Skupština Srbije usvojila je danas izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2018. godinu.
Foto:blic
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je juče, predstavljajući izveštaj u Narodnoj skupštini, da je najviše pritužbi podneto zbog diskriminacije na osnovu invaliditeta, zatim starosnog doba, pola i rođenja.
Janković je kazala da je institucija poverenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u 2018. godini postupala u 1.407 predmeta, od čega je 947 pritužbi, 300 preporuka mera za ostvarivanje ravnpravnosti, jedna tužba za zaštitu od diskriminacije, četiri predloga Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti, tri krivične, jedna prekršajna prijava, 17 upozorenja za javnost i 24 saopštenja.

Ona je dodala da je po preporukama poverenika u pojedinačnim slučajevima diskriminacije postupljeno u 78,2 odsto slučajeva, odnosno u 98 odsto kada su reč opšte preporuke.
Skupština je takođe potvrdila da je Milena Turk iz SNS novi član Komisije za istragu posledica NATO bombradovanja 1999.godine.
Poslanici su danas počeli novu sednicu na kojoj će raspravljati o rebalansu budžeta za 2019. godinu, a u toku je utvrđivanje dnevnog reda.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.