Skupština raspravlja o zaštitniku građana

Izvor: B92, 19.Jul.2017, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština raspravlja o zaštitniku građana

Beograd -- Poslanici Skupštine počeli sednicu na kojoj se raspravlja o izboru ombudsmana, članova Fiskalnog saveta i članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Zasedanje je počelo minutom ćutanja povodom smrti narodnog poslanika Srpske radiklane stranke Jova Ostojića. Takođe, parlament je na početku rada konstatovao ostavku poslanika SPS Branka Ružića, koji je izabran za ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Za zaštitnika građana skupštinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo predložio je predsednika Prekršajno-apelacionog suda Zorana Pašalića, koji je kandidat vladajućih poslaničkih grupa.

Razmatraće se i izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je za člana tog odbora docenta na Pravnom fakultetu u Beogradu Miloša Stankovića, Vrhovni kasacioni sud predložio je sudiju Slobodana Gazivodu, a Državna revizorska institucija je predložila Jelenu Stanković.

Socijalno-ekonomski savet za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije predložio je Ivana Kovačevića, a zajedno Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije predložili su Živojina Rakočevića.

Poslanici će razmatrati i izbor članova Fiskalnog saveta. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je da predsednik tog saveta ponovo bude Pavle Petrović.

Ministar finansija Dušan Vujović predložio je Nikolu Altiparmarkova za člana saveta, a guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković je predložila Vladimira Vučkovića.

I Vučković i Altiparmakov su bili članovi Fiskalnog saveta.

Sednica Skupštine zakazana je za 10.00 časova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poslanici i sutra o izboru Zaštitnika građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2017

Skupština Srbije završila je rad, a sutra će nastaviti raspravu o izboru Zorana Pašalića za Zaštitnika građana...Poslanici na novoj sednici razmatraju i izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kao i članova Fiskalnog saveta...U današnjoj raspravi, poslanici vladajuće koalicije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.