Skupština podržala izveštaj Vlade o pregovorima s Prištinom

Izvor: Blic, 26.Apr.2013, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština podržala izveštaj Vlade o pregovorima s Prištinom

Poslanici republičkog parlamenta usvojili su sinoć izveštaj Vlade Srbije o političkim i tehničkim pregovorima sa Prištinom, u okviru kog se nalazi i sporazum postignut u Briselu.

Vladin izveštaj podržalo je 173 poslanika vladajuće većine, ali i opozicione DS, LDP, SVM, LSV, SPO-DHSS, dok je protiv bilo 24 poslanika DSS, kao i pojedini poslanici drugih stranaka koji dolaze sa Kosova i Metohije i samostalni poslanici Borislav Pelević i Nikola Tulimirović.

Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glasanja jedan poslanik je bio uzdržan, a pet poslanika nije glasalo.

U vladinom izveštaju stoji da je vlada sve aktivnosti, uključujući i pregovore Beograda sa Prištinom, izvršavala uz poštovanje Ustava i uz stalno informisanje i konsultovanje predstavnika organa lokalne samouprave sa KiM.

U izveštaju na skoro 25 strana pored ostalog piše i da su aktivnosti vlade i pregovori vođeni saglasno skupštinskoj Rezoluciji.

Vlada je u izveštaju taksativno navela svih 15 tačaka tog sporazuma, koji je postignut prošlog petka u Briselu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.