Skupština o izmenama Zakona o izbeglicama

Izvor: RTS, 19.Apr.2010, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o izmenama Zakona o izbeglicama

Skupština Srbije nastavlja i sutra razmatranje izmena i dopuna Zakona o regionalnom razvoju. Poslanici su danas razmotrili amandmane na izmene i dopune Zakona o izbeglicama.

Poslanici Skupštine Srbije završili su rad, a razmatranje amandmana na predložene izmene i dopune Zakona o regionalnom razvoju, kojim je predviđeno formiranje pet statističkih regiona, nastaviće sutra.

Tim izmenama su predviđeni region Vojvodine, Beogradski region, region Šumadije i Zapadne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, region Južne i Istočne Srbije i region Kosovo i Metohija.

Na taj zakonski predlog podneto je oko 20 amandmana, a Vlada Srbije je prihvatila amandman poslanika Saveza vojvođanskih Mađara kojim su predložili da se prilikom određivanja oblasti vodi računa o geografskim celinama, mreži privrednih sudova i privrednih komora, kao i telekomunikacionim područjima.

Vlada Srbije je u obrazloženju navela da se izmene donose radi podsticanja ravnomernijeg regionalnog razvoja i zbog efikasnijeg korišćenja predpristupnih fondova Evropske unije i predložila da se regioni, prema stepenu razvijenosti, razvrstavaju na razvijene, koji su iznad republičkog proseka bruto domaćeg proizvoda po stanovniku i na nedovoljno razvijene, koji su ispod republičkog proseka.

Pošto razmotre amandmane na taj zakonski predlog, poslanici će preći na raspravu u pojedinostima na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravu na besplatne akcije i novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije, na koji je podneto više od 60 amandmana.

Poslanici su razmotrili i amandmane na izmene i dopune Zakona o izbeglicama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.