Skupština o Gašiću odlučuje 1. februara?

Izvor: B92, 29.Jan.2016, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština o Gašiću odlučuje 1. februara?

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će ministar Bratislav Gašić biti razrešen do kraja januara, a sednica Skupštine Srbije je zakazana za 1. februar.

Vanredna sednica je sazvana na zahtev Vlade Srbije, zakazana je za 10 časova, a u saopštenju Skupštine Srbije kao tačka dnevnog reda nije navedeno izglasavanje poverenja ministru odbrane.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je novu vanrednu sednicu za ponedeljak, 1. februar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kojima će poslanici raspravljati o Predlogu zakona o međunarodnim merama ograničavanja, kao i Predlog zakona o sportu, saopšteno je danas iz skupštine.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Evropske okvirne konvencije o prekograničnoj saradnji teritorijalnih zajednca ili vlasti, kao i potvrđivanje sporazuma vlada Srbije i Libana o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, specijalnih i službenih pasoša.

Prethodno je Vučić rekao da će ministra odbrane smeniti do kraja januara, a i da će potom, posle 15 dana postaviti novog ministra.

“Ja obožavam, inače, trik pitanja, do kraja januara biće razrešen gospodin Gašić i to je na meni da uputim pismo“, rekao je Vučić.

Premijer je objasnio i mehanizam kako će jedan od njegovih ministara bude smenjen.

“Mi uopšte nećemo ići na ostavku pa nekoga da biramo u jednoj raspravi, naprotiv. Ja ću ići u pred pred poslanike da tražim razrešenje gospodina Gašića, prisustvovaću celoj raspravi o razrešenju, a potom ću, 15 dana posle toga, doći da branim postavljenje novog ministra“, istakao je Vučić.

Eventualni novi ministar odbrane na funkciji će provesti svega nekoliko meseci i to uglavnom u tehničkom mandatu jer smo sve bliži najavljenim vanrednim parlamentarnim izborima.

Vlada ima mogućnost i da među drugim ministrima odredi koordinatora resora do izbora novog ministra odbrane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova sednica Skupštine Srbije u ponedeljak

Izvor: Blic, 29.Jan.2016

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je novu vanrednu sednicu za ponedeljak, 1. februar na kojoj će poslanici raspravljati o Predlogu zakona o međunarodnim merama ograničavanja, kao i Predlog zakona o sportu, saopšteno je danas iz skupštine...Na dnevnom redu je i potvrđivanje Evropske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.