Petak, 29.01.2016.

16:12

Skupština o Gašiću odlučuje 1. februara?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će ministar Bratislav Gašić biti razrešen do kraja januara, a sednica Skupštine Srbije je zakazana za 1. februar.

Izvor: B92, Beta

Default images
Tanjug

Vanredna sednica je sazvana na zahtev Vlade Srbije, zakazana je za 10 časova, a u saopštenju Skupštine Srbije kao tačka dnevnog reda nije navedeno izglasavanje poverenja ministru odbrane.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je novu vanrednu sednicu za ponedeljak 1. februar. Na njoj će poslanici raspravljati o Predlogu zakona o međunarodnim merama ograničavanja, kao i o Predlogu zakona o sportu, saopšteno je danas iz skupštine.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje Evropske okvirne konvencije o prekograničnoj saradnji teritorijalnih zajednica ili vlasti, kao i potvrđivanje sporazuma vlada Srbije i Libana o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, specijalnih i službenih pasoša.

Prethodno je Vučić rekao da će ministra odbrane smeniti do kraja januara, a i da će potom, posle 15 dana postaviti novog ministra.

“Ja obožavam, inače, trik pitanja, do kraja januara biće razrešen gospodin Gašić i to je na meni da uputim pismo“, rekao je Vučić.

Premijer je objasnio i mehanizam po kome će jedan od njegovih ministara bda ude smenjen.

“Mi uopšte nećemo ići na ostavku pa nekoga da biramo u jednoj raspravi, naprotiv. Ja ću ići pred pred poslanike da tražim razrešenje gospodina Gašića, prisustvovaću celoj raspravi o razrešenju, a potom ću, 15 dana posle toga, doći da branim postavljenje novog ministra“, istakao je Vučić.

Eventualni novi ministar odbrane na funkciji će provesti svega nekoliko meseci i to uglavnom u tehničkom mandatu jer smo sve bliži najavljenim vanrednim parlamentarnim izborima.

Vlada ima mogućnost i da među drugim ministrima odredi koordinatora resora do izbora novog ministra odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: