Skupština nastavila sednicu: Dan Ane Brnabić

Izvor: Mondo, 23.Dec.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština nastavila sednicu: Dan Ane Brnabić

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad, pošto su u četvrtak utvrdili dnevni red sa 27 tačaka, a ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić predstavila set od čak 13 zakona.

Foto: MONDO, Aleksandra Petrovski

Na dnevnom redu je nekoliko izmena zakona, Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, Zakona o javnim medijskim servisima, Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, kao i izmene i dopune >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Carinskog zakona.

Ponovo bez pripreme

Poslanici opozicionih stranaka na početku sednice negodovali su što su imali kratak rok da se spreme za raspravu o 27 tačaka dnevnog reda.

Među 27 zakonskih predloga i odluka je Zakon o preuzimanju obaveza HIP Petrohemija, Pančevo prema NIS i pretvaranju tih obaveza u javni dug Srbije.

Među predloženim aktima nov je Zakon o proceniteljima vrednosti nepokretnosti.

Raspravljaće se i o izmenama Zakona o akcizama.

Vlada Srbije predložila je i izmene zakona o uređenju sudova, tržištu kapitala, preuzimanju akcionarskih društava, javnoj svojini, o PDV, poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o regulisanju javnog duga Savezne Republike Jugoslavije po osnovu devizne štednje građana, kao i nekoliko međunarodnih sporazuma.

Biraće se članovi Saveta REM, kao i Komisije za zaštitu konkurencije, Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, kao i Saveta guvernera NBS.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.