Skupština grada o građevinskom zemljištu

Izvor: Glas javnosti, 04.Maj.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština grada o građevinskom zemljištu

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić zakazao je za sutra, 4. maj, nastavak 20. i, istog dana, početak nove sednice, saopšteno je iz Gradske uprave.

U nastavku sednice, prekinute 18. marta, odbornici će razmotriti Izveštaj o realizaciji programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta za prošlu godinu i predložene izmene statuta i drugih akata jednog broja preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, naveo je Antić.

On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da će se među više tačaka dnevnog reda nove, 21. sednice pred odbornicima naći i Predlog odluke o izmeni i dopuni Poslovnika Skupštine grada.

- Izmene i dopune će omogućiti još demokratičniji poslovnik, kao što je duže vreme za raspravu odborničkim grupama, pre svega prilikom usvajanja dnevnog reda - precizirao je Antić.

Odbornici bi trebalo da raspravljaju i o odluci o preuzimanju vlasničkih, osnivačkih i upravljačkih prava nad Poljoprivrednim kombinatom Beograd (PKB), rekao je on, dodajući da grad smatra da to preduzeće treba da se u većoj meri uključi na tržište prehrambenih artikala u prestonici.

- Namera je da taj kombinat, koji je nekad bio ponos Beograda, ponovo 'stane na noge' i ostvaruje svoju funkciju. S druge strane, ideja je da se deo poljoprivrednog zemljišta zaštiti od njegovog nekontrolisanog pretvaranja u građevinsko zemljište - istakao je Antić, dodajući da grad ima dovoljno poljoprivrednog zemljišta i potencijala da može, u većom meri, da prehrani sam sebe, što će se u narednim godinama i dokazati.

Pred odbornicima će se naći i predlog da Skupština grada donosi Odluku o zvanju počasnog građanina Beograda sa prostom većinom, a ne, kao do sada, sa dvotrećinskom većinom, naveo je Antić.

- Do sada važeća odluka paralisala nas je da zaslužnim pojedincima dodeljujemo to priznanje, pre svega zbog upliva visoke politike - objasnio je Antić, ističući da će tako biti "ispravljena nepravda, pre svega prema bivšem ambasadoru Japana u Beogradu Tadaši Nagaiu, koji je za vreme svog mandata učinio kapitalne stvari na pomoći Beogradu i Beograđanima".

Na dnevnom redu sednice naći će se i set kadrovskih pitanja, koji su nametnuti zakonom i stavom Agencije za borbu protiv korupcije, jer u gradskoj skupštini ima odbornika koji treba da podnesu ostavke na mesta u upravnim i nadzornim odborima ustanova i javnih preduzeća čiji je osnivač grad.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.