Skupština Srbije o amandmanima na nekoliko zakonskih predloga

Izvor: RTS, 20.Dec.2016, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije o amandmanima na nekoliko zakonskih predloga

Poslanici republičkog parlamenta razmatrali su amandmane na predloge zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o upravljanju aerodromima i o transportu opasne robe, kao i na izmene zakona o komunalnim delatnostima i o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama. Ministarka Zorana Mihajlović izjavila da je prihvaćeno 89 amandmana.
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zorana Mihajlović izjavila je da je od ukupno 913 amandmana podnetih na pet zakonskih predloga, prihvaćeno 89.

Ona je, međutim, dodala i da je opoziciona Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića podnela amandman na predlog Zakona o komunalnim delatnostima u kojem traži da se u tekst zakona uvede i Deda Mraz, kako bi mu se "obezbedio nesmetan prolaz kroz dimnjake 31. decembra”.
"To govori koliko je opozicija ovaj zakon, koji uvodi velike novine i otvara konkurenciju u oblast komunalnih delatnosti, shvatila ozbiljno", rekla je Mihajlovićeva, koja u parlamentu brani pet predloženih zakona.
Kako je navela, najviše amandmana podneto je na Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada, 460 amandmana, od kojih je njih čak 199 podnela Demokratska stranka, a kojima se traži “brisanje članova” zakona.
Na taj Predlog zakona prihvaćeno je 36 amandmana, od kojih su 29 podneli predstavnici opozicije.
"To dovoljno govori koliko nam je stalo da dobijemo kvalitetan zakon", kaže ministarka Mihajlovićeva.
Poslanici razmatraju amandmane na predloge zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o upravljanju aerodromima i o transportu opasne robe, kao i na izmene zakona o komunalnim delatnostima i o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama.
Na Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada podneto je najviše amandmana i to 462. 
Pre početka sednice poslanicima se obratio predsednik parlamenta Grčke Nikolaos Vucis.   
Poslanici su i ovog utorka na početku rada tražili obaveštenja od nadležnih, pa ih je tako interesovalo da li će biti olakšano plaćanje paušalnog poreza, te da li je za neke već počela izborna kampanja. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Podneto 913 amandmana, SDS tražila i Deda Mraza

Izvor: N1 televizija, 20.Dec.2016

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja u parlamentu brani osam predloga zakona iz nadležnosti tog ministarstva, izjavila je da je na te predloge podneto ukupno 913 amandmana i da ih je prihvaćeno njih 89..."Najviše amandmana podneto je na Predlog zakona o...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.