Skrobonja o Vladi: Produžena ruka volje najmoćnijeg čoveka

Izvor: N1 televizija, 06.Jul.2018, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skrobonja o Vladi: Produžena ruka volje najmoćnijeg čoveka

Pisac Goran Skrobonja rekao je u Novom danu da ovu Vladu sagledava kao bilo koju Vladu poslednjih godina kod nas - kao produženu ruku volje najmoćnijeg čoveka u zemlji.

Komentarišući prvu godinu rada Vlade Ane Brnabić, Skrobonja kaže da ne razmišlja često o tim temama, ali da mu je, kada razmišlja, obično orijentir ono što objavljuje Njuz net, jer je, kaže, "pravo u sredinu".

"Više ne možemo da razlikujemo stvarnost od onoga što Njuz radi. Upravo je Njuz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << objavio vest da je neprimetno prošla godina dana, da je uloga Vlade Ane Brnabić takva da bilo koja Vlada i bilo koji ljudi mogu da se pojavljuju tamo. Suštinski smo tiho otklizili, protivustavno, u neku vrstu predsedničkog sistema. Podela vlasti gotovo da više i ne postoji", kaže on.

Gost Novog dana dodaje da ovu Vladu sagledava kao bilo koju Vladu poslednjih godina kod nas.

"Kao produženu ruku volje najmoćnijeg čoveka u zemlji. Znamo ko je, ali danas je on, sutra je neko drugi, bojim se da će biti tako dok god se neke stvari ne promene. Dok se parlamentu ne vrati dostojanstvo, da ne govorim o sudstvu i tim stvarima", kaže Skrobonja.

Govoreći o pitanju Kosova, koje je ocenio kao "temu svih tema", kaže da nema utisak da mi odlučujemo o bilo čemu.

"S obzirom da sam pravnik po vokaciji, imam stav, mene su učili da je Ustav vrhovni pravni akt i da se ne sme kršiti. Pitanje Kosova mora da se posmatra tako ili treba promeniti Ustav", ocenio je gost N1.

Kaže da je pitanje zašto predsednik vrši dužnosti koje bi trebalo premijer da obavlja.

"To je dokaz da polako klizimo u taj predsednički sistem", kaže on.

Dodaje da smo izgubili institucije, državu.

"Dok ih ne vratimo, dok im ne vratimo ulogu koju imaju, biće ovako", smatra Skrobonja.

Govoreći o naslovu da "polovini radnika niškog aerodroma preti otkaz", kaže da se ta situacija mogla očekivati posle "igranke sa tim aerodromom".

"Radnici bi trebalo da pokucaju na vrata Skupštine grada i da pitaju odbornike šta su to uradili i zašto su ostali bez posla", kaže Goran Skrobonja.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.