Skraćeno radno vreme tokom praznika, besplatan parking

Izvor: RTS, 25.Apr.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skraćeno radno vreme tokom praznika, besplatan parking

Zbog uskršnjih i prvomajskih praznika koji predstoje, državne institucije, javna preduzeća, ali i tržni centri i supermarketi imaće skraćeno radno vreme.
JKP "Parking servis" od 26. do 29. aprila, kao 1. i 2. maja neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni za vreme praznika i radiće po >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila. Služba parking kontrole i poslovnice Korisničkog servisa radiće po ustaljenom radnom vremenu 30. aprila i 3. maja.
Od Velikog petka do utorka 30. aprila dežuraće 74 pošte širom Srbije, dok će Glavna pošta u Beogradu (Takovska 2) i pošte na graničnim i administrativnim prelazima raditi 24 sata. Isti režim rada za te pošte važiće i tokom dana Međunarodnog praznika rada, tj. u sredu i četvrtak 1. i 2. maja, s tim što će se broj dežurnih pošta smanjiti na 48.
Gradske i prigradske linije javnog prevoza u Beogradu će od 26. aprila do 5. maja voziti po nedeljnom rasporedu. Izuzetak su utorak 30. april, petak 3. maj i subota 4. maj, kada će linije gradskog prevoza saobraćati po subotnjem redu vožnje.
Što se tiče zdravstvenih ustanova, pored redovnog dežurstva Klinčkog centra Srbije i Urgentnog centra, na dan Uskrsa biće dežurni Kliničko-bolnički centri "Bežanijska kosa" i "Zemun".
Tržni centri i prodavnice 
Tržni centri u Beogradu će u petak 26. aprila raditi skraćeno, do 18 časova, dok će u nedelju 28. aprila svi biti zatvoreni. Međutim, bioskopi u TC "Ušće" i "Kapitol Park Rakovica" radiće i na dan Uskrsa. Tokom Praznika rada radno vreme biće redovno. 
Iz Sekretarijata za privredu saopšteno je da su za praznike Veliki petak (26. aprila) i Velika subota (27. aprila) objekti prehrambenog asortimana dužni da rade najamnje od devet do 12 sati.
Na praznik Vaskrs, 28. aprila dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. U ponedeljak, 29. aprila, drugog dana Vaskrsa, dežurni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 sati.
Za prvomajske praznike, u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 18 sati. Na Praznik rada, 1. maja objekti mogu biti zatvoreni, a drugog dana praznika moraju da rade najmanje od devet do 12 sati.
Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radno vreme pijaca, prodavnica, pošta tokom praznika

Izvor: B92, 25.Apr.2019

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika radno vreme trgovinskih lanaca, tržnih centara, pijaca i pošta biće izmenjeno, a parking će u zonama biti besplatan...Tokom praznovanja Vaskrsa, do 26. do 29. aprila, dežuraće 74 pošte širom Srbije, dok će Glavna pošta u Beogradu u Takovskoj 2, i pošte...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.