Skoro 6.000 domaćinstava bez struje: Snažna oluja u Austriji VIDEO

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 23:58

Skoro 6.000 domaćinstava bez struje: Snažna oluja u Austriji VIDEO

Skoro 6.000 domaćinstava u austrijskoj pokrajini Tirol još je bez struje nakon snažne oluje koja je pogodila ovaj kraj u utorak posle podne.

Oko 18.000 domaćinstava bilo je bez električne energije u najgorem periodu, a danas je bez struje još oko 5.700 domaćinstava.

Olujni udari su dostigli maksimalnu brzinu veću od 160 kilometara na sat. Putevi i železničke pruge su zatvoreni zbog srušenih stabala.

Železnička pruga preko prevoja Brener prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Italiji povremeno je bila pogođena, ali je najmanje jedna pruga ponovo otvorena u sredu ujutro, saopštile su Austrijske savezne železnice.

Austrijski predsednik Aleksander van der Belen trebalo je da putuje vozom na otvaranje godišnjeg operskog festivala "Bregenc", ali je morao da presedne u automobil zbog vremenskih neprilika. Šef države je u videu zahvalio svima koji su mu pomogli.

Dve žičare su zatvorene u utorak uveče u planinskoj saveznoj pokrajini Salcburg nakon što su u grmljavinskom nevremenu srušena stabla. U Vagrainu, u istoj pokrajini, sprovedena je akcija spasavanja 144 ljudi iz gondola, preneo je Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.