Skoro 30 kompanija će proizvoditi Merkov lek protiv kovida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2022, 12:33

Skoro 30 kompanija će proizvoditi "Merkov" lek protiv kovida

Skoro 30 proizvođača generičkih lekova potpisalo je sporazum o proizvodnji jeftinih verzija pilula protiv kovida "molnupiravir", koju proizvodi kompanija "Merk", saopštio je danas Fond patenata za lekove (MPP).

"Fond patenata za lekove (MPP) objavio je danas da je potpisao ugovore sa 27 generičkih kompanija za proizvodnju oralnog antivirusnog leka protiv kovida molnupiravir i snabdevanje u 105 zemalja sa niskim i srednjim prihodima", saopštio je MPP, a prenosi agencija Rojters.

Međunarodna organizacija MPP sa sedištem u Ženevi inače ima podršku Ujedinjenih nacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uskoro stiže jeftinija verzija leka protiv kovida " koliko će da košta?

Izvor: B92, 20.Jan.2022

Skoro 30 proizvođača generičkih lekova potpisalo je sporazum o proizvodnji jeftinih verzija pilula protiv kovida "molnupiravir", koju proizvodi kompanija "Merk", saopštio je danas Fond patenata za lekove (MPP)..."Fond patenata za lekove (MPP) objavio je danas da je potpisao ugovore sa 27 generičkih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.