Skoplje protiv rezolucije o Kosovu?

Izvor: RTS, 31.Avg.2010, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje protiv rezolucije o Kosovu?

Makedonski ministar spoljnih poslova Antonio Milošoski izjavio da postoje veliki izgledi da Makedonija ne podrži predlog rezolucije o Kosovu koji je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN.

Postoje veliki izgledi da Makedonija ne podrži predlog rezolucije o Kosovu koji je Srbija podnela Generalnoj skupštini UN i o kojem bi trebalo da se glasa 9. septembra, izjavio je makedonski ministar spoljnih poslova Antonio Milošoski, objavila televizija "Alsat-M".

Ta televizija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objavila je na veb sajtu delove intervjua sa Milošoskim, a intervju će biti emitovan večeras.

Iz Ministarstva spoljnih poslova za sada nema zvaničnog saopštenja o tome kako će Makedonija glasati.

Televizija "Kanal pet", pozivajući se na svoje izvore, prenosi da će Ministarstvo odluku doneti imajući u vidu odnose Makedonije sa Kosovom i sa Srbijom, kao i nedavno savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde u Hagu o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Očekuje se, kako se navodi, da će se zemlje regiona koje su priznale Kosovo uzdržati od glasanja u Njujorku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SKOPLJE VEROVATNO NEĆE PODRŽATI REZOLUCIJU SRBIJE U UN

Izvor: Kurir, 31.Avg.2010

SKOPLJE - Makedonski ministar spoljnih poslova Antonio Milošoski izjavio je da "postoje veliki izgledi" da Makedonija ne podrži predlog rezolucije o Kosovu koji je..SKOPLJE - Makedonski ministar spoljnih poslova Antonio Milošoski izjavio je da "postoje veliki izgledi" da Makedonija ne podrži predlog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.