Škole opet pune; Ministar: Došli smo u poziciju VIDEO

Izvor: B92, 19.Apr.2021, 07:08

Škole opet pune; Ministar: Došli smo u poziciju VIDEO

Beograd -- Učenici starijih razreda osnovnih škola i srednjoškolci danas se, u skladu sa odlukom Kriznog štaba, vraćaju u školske klupe.

Oni će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra - po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas u Jutarnjem programu TV Prve da smo sada došli u poziciju da, posle preporuke Kriznog štaba, vratimo nastavu na neposredan način, odnosno po modelu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je postojao od 1. septembra.

To je, kako kaže, značajno jer ćemo imati uskršnji raspust, gde apelujem da se povede računa i da se mere poštuju.

Na pitanje da li se prosvretni radnici vakcinišu, Ružić kaže da je do sada preko 55.000 ljudi zaposlenih u prosveti, dakle ne samo nastavnika već i vannastavnog osoblja, vakcinisano, što je nešto malo više od trećine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U TK učenici ponovo u klupama, neki se nemušto pobunili

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2021

TUZLA - Učenici osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu u grupama su se danas vratili u školske klupe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.