Sklopljen prvi istopolni brak u Severnoj Irskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2020, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sklopljen prvi istopolni brak u Severnoj Irskoj

U Severnoj Irskoj danas se venčao par žena, što je prvi istopolni brak u toj zemlji nakon što je u ponedeljak stupio na snagu zakon koji reguliše to pitanje.

Socijalna radnica Robin Pipls (26) i konobarica šarni Edvards (27) venčale su se u gradu Karikfergus, u blizini Belfasta. One su izjavile da nisu planirale da budu prvi venčani istoploni par, ali da su oduševljene što su postale simbol promena u Severnoj Irskoj, poslednjem delu Ujedinjenog Kraljevstva koji je legalizovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gej brakove, prenosi AP.

"Dugo smo se borili za priliku da nas posmatraju kao jednake i sada smo ovde, i to je neverovatno", rekla je Robin Pipls.

Ona i njena supruga su se saglasile da im venčano ime bude Edvards Pipls.

Britanski parlament doneo je još u julu prošle godine zakon koji dozvoljava brak osoba istog pola u Severnoj Irskoj, ali je vlada te britanske pokrajine bila tri godine pod suspenzijom zbog političko-financijskog skandala.

Grupa severnoirskih poslanika pokušala je da se usprotivi toj meri kojom se konzervativna pokrajina pridružila ostatalim delovima Ujedinjenog Kraljevstva gde su takve zajednice dozvoljene od 2014. godine, ali je njihova inicijativa odbijena u oktobru.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

O OVOM POLJUPCU PRIČA CEO SVET: Sklopljen prvi istopolni brak u Severnoj Irskoj (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2020, 01:28

Robin Pipls (26) i Šarni Edvards (27) venčale su se u gradu Karikfergusu...U Severnoj Irskoj venčale su se dve žene i postale prvi istopolni par koji je to uradio nakon donošenja novog zakona koji je stupio na snagu u ponedeljak...Fotografije njihovog venčanja, ali i poljupca obišle su sve svetske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

VIDEO: Sklopljen prvi istopolni brak u Severnoj Irskoj

Izvor: Radio 021, 12.Feb.2020

Dve žene venčale su se juče u Severnoj Irskoj, što je prvi istopolni brak u toj zemlji nakon što je u ponedeljak stupio na snagu zakon koji reguliše to pitanje...Socijalna radnica Robin Pipls (26) i konobarica šarni Edvards (27) venčale su se u gradu Karikfergus, u blizini Belfasta. One su izjavile...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.