Skener u Pirotu ne radi od 5. juna, za popravku potrebno 2,7 miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jun.2017, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skener u Pirotu ne radi od 5. juna, za popravku potrebno 2,7 miliona dinara

Skener u Opštoj bolnici Pirot ne radi od 5. juna, tako da nadležni hitne pacijente zbog toga šalju u Klinički centar u Nišu.

Direktor te ustanove Goran Petrović rekao je agenciji Beta da je za popravku kvara potrebno 2,7 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, reč je o kvaru na izmenjivaču toplote za rendgen cev skenera.

"Obavestili smo nadležnu Filijala zdravstvenog osiguranja i Ministarstvo zdravlja. Sredstva za popravku skenera trebalo bi da obezbedi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Ministarstvo zdravlja", rekao je Petrović i dodao da liste čekanja za skener u Opštoj bolnici nikada nije bilo.

Prema njegovim rečima, formirana je petočlana lekarska komisija koja određuje koji su slučajevi hitni.

"Takvi pacijenti se šalju u Klinički centar u Nišu na Institut za radiologiju. U prethodne dve nedelje 14 pacijenata je iz Opšte bolnice Pirot transportovano je u Niš", rekao je Petrović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ministarstvo obezbedilo novac za pokvaren skener u Pirotu

Izvor: B92, 22.Jun.2017

Pirot -- Ministarstvo zdravlja obezbedilo je novac za servis i popravku skenera u Opštoj bolnici u Pirotu, koji ne radi od 5. juna..."Odmah po prijavi direktora Opšte bolnice u Pirotu o kvaru na skeneru, koja je u ministarstvo stigla 19. juna, obezbeđena su neophodna sredstva za servis i popravku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.