Skender Hiseni nacionalni koordinator za dijalog sa Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jul.2020, 16:05

Skender Hiseni nacionalni koordinator za dijalog sa Srbijom

Premijer Kosova Avdulah Hoti imenovao je danas bivšeg ministra spoljnih i unutrašnjih poslova Kosova Skendera Hisenija za nacionalnog koordinatora za dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom.

Kako je u ponedeljak objavio Hoti, Hiseni će u svojstvu nacionalnog koordinatora učestvovati na sastanku delegacija Kosova i Srbije na nivou eksperata koji je zakazan za četvrtak u Briselu.

Kosovski premijer je najavio je da će se na sastanku delegacija Beograda i Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u četvrtak u Briselu razgovarati o izradi "konačnog sporazuma između dve zemlje".

Navodeći da će na tom sastanku Prištinu predstavljati "nacionalni koordinator", Hoti je rekao da više nema tehničkog dijaloga već samo političkog koji treba da dovede do "međusobnog priznanja".

On je danas održao sastanak sa liderima parlamentarnih stranaka na kojima ih je informisao o susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na sastanak nisu došli predstavnici Samoopredeljenja i Demokratske partije Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.