Skandal u Beču: Članica ruske delegacije dobila paket provokativnog sadržaja

Izvor: B92, 06.Dec.2023, 19:21

Skandal u Beču: Članica ruske delegacije dobila paket provokativnog sadržaja

Julija Ždanova, članica ruske delegacije na razgovorima u Beču, izjavila je danas da je dobila anonimni paket provokativnog sadržaja.

Ruska delegacija nalazi se u Beču na razgovorima o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja u okviru Foruma OEBS-a.

Rusija to smatra manifestacijom antiruskog "hibridnog rata", prenela je ruska agencija RIA Novosti.

"Ja, zvanični član vladine delegacije Ruske Federacije, 1. decembra dobila sam anonimni paket provokativnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sadržaja. Ovo smatramo odvratnom manifestacijom antiruskog "hibridnog rata", rekla je danas Ždanova na 1064. sastanku Foruma OEBS.

Ona je dodala da ruska strana ovo smatra "odvratnom" manifestacijom antiruskog "hibridnog rata", namerno okrenutog protiv ruskog državnog službenika.

Prema rečima predstavnice delegacije, sada se preduzimaju sve neophodne mere da se identifikuju naručioci i izvršioci provokacije.

"Delegacija Ruske Federacije je obavestila organe nacionalne bezbednosti o incidentu i poslala notu Ministarstvu spoljnih poslova Austrije. O suštini ovog nečuvenog incidenta odmah je obaveštena i bečka policijska uprava. Računamo na kontinuiranu efikasnu pomoć austrijske strane u osiguravanju bezbednosti ruskih diplomatskih predstavnika od provokativnih napada na njihove živote i zdravlje", istakla je ona.

Ždanova je dodala da Moskva kategorički osuđuje ovu provokaciju kao grubi psihološki napad na osnovu pola.

"Ovo je sramotna praksa za bilo koju delegaciju koja može direktno ili indirektno biti umešana u incident", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.