Skandal! Norveški diplomata se sastao sa Kurtijem uz zastavu VELIKE ALBANIJE - reagovao Dačić!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal! Norveški diplomata se sastao sa Kurtijem uz zastavu VELIKE ALBANIJE - reagovao Dačić!

Sraman potez norveških diplomata

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je danas susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Norveške Arnea Sanesa Bjernstada i lidera pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija koji je održan uz zastavu Albanije.

- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije osuđuje susret specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Arnea Sanes >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bjornstada i lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, kojem je prisustvovao i ambasador Norveške na Kosovu i Metohiji Jens Erik Grondahl, a koji je održan uz zastavu Albanije - ističe se u saopštenju.

Podseća se da je lider Samoopredeljenja poznat kao zagovornik stvaranja takozvane Velike Albanije.

- Svako ko se u Prištini sastane sa čovekom koji pretenduje da bude premijer tzv. Kosova uz zastavu Albanije, legalizuje ideju ''Velike Albanije'', odnosno priključenja takozvanog Kosova Albaniji - naglašava se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova, s tim u vezi, smatra da se sve zemlje članice Ujedinjenih nacija, a posebno zemlje u Evropi, moraju suzdržati od davanja legitimiteta ovakvim provokacijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.