Situacija u Vojvodini i dalje nepovoljna

Izvor: B92, 10.Avg.2020, 20:52

Situacija u Vojvodini i dalje nepovoljna

Novi Sad -- U Vojvodini su od kovida 19 obolele 3.584 osobe, a najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 1461, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuju "kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja".

Institut za javno zdravlje Vojvodine je podatke o broju obolelih poslednji put objavio pre sedam dana, tačnije 3. avgusta. Od tada do danas broj obolelih u Novom Sadu smanjen je za 330, broj obolelih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od kovida 19 manji je i na teritoriji pokrajine za 206 pacijenata.

"Tokom prethodne sedmice i vikenda registrovan je pad broja registrovanih slučajeva u odnosu na prethodni period i ovaj trend pada nastavlja se drugu nedelju zaredom. Među obolelima, tokom prethodne sedmice, dominira radno aktivno stanovništvo", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je prethodne sedmice ponovo registrovana široka geografska rasprostranjenost virusa na teritoriji svih opština u pokrajini, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim sedmicama.

Nepovoljna situacija registrovana je na teritoriji Novog Sada, Vrbasa, Sremske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Rume, Bačke Palanke, Subotice, Vršca, Zrenjanina, Alibunara, Temerina, Beočina, Bača, Kule, Bačke Topole, Bečeja, Sombora, Inđije i Titela, prenosi RTS.

Epidemiološka situacija se i dalje ocenjuje kao nesigurna na teritoriji svih ostalih vojvođanskih opština.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 216 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovida 19, dok je u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu na lečenju 19 obolelih. Njih 13 je na respiratorima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.