Izvor: Radio 021, 10.Avg.2020, 16:36

Institut za javno zdravlje Vojvodine posle nedelju dana objavio podatke, u Novom Sadu 1.461 oboleli

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja.

U ovom trenutku je 3.584 obolelih od kovida-19 u Vojvodini, a najveći broj je u Novom Sadu - 1.461.

Prethodni izveštaj Institut je objavio još prošlog ponedeljka i od tada nije bilo podataka za Novi Sad i Vojvodinu.

Tokom prethodne nedelje i vikenda registrovan je pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodni period >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i ovaj trend pada nastavlja se drugu nedelju zaredom, navode u Institutu.

Dodaju da među obolelima, tokom prethodne nedelje, dominira radno aktivno stanovništvo. Prethodne nedelje ponovo je registrovano prisustvo virusa na teritoriji svih opština u pokrajini, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama.

Nepovoljna situacija je na teritoriji Novog Sada, Vrbasa, Sremske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Rume, Bačke Palanke, Subotice, Vršca, Zrenjanina, Alibunara, Temerina, Beočina, Bača, Kule, Bačke Topole, Bečeja, Sombora, Inđije i Titela. Epidemiološka situacija se i dalje ocenjuje kao nesigurna na teritoriji svih ostalih vojvođanskih opština, saopštavaju iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

U novosadskim bolnicama 235 obolelih

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 216 pаciјenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd kovida-19, dok je u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu na lečenju 19 obolelih.

U novosadskim bolnicama danas je šest pacijenata manje nego juče.

Na respiratoru se danas nalazi 13 pacijenata. Iz Kliničkog centra Vojvodine saopštavaju i da je velikom broju ostalih obolelih potrebna intenzivna kiseonička potpora.

Iz ovih ustanova apeluju na građane da se ponašaju odgovorno i striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJVIŠE IZ NOVOG SADA U Vojvodini 3.584 aktivnih slučajeva korona virusa

Izvor: Blic, 10.Avg.2020

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenio je da je trenutna epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona u pokrajini i dalje nepovoljna, ali sa tendencijom poboljšanja.

Nastavak na Blic...

U Vojvodini od koronavirusa obolelo 3.584, u Novom Sadu 1461

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2020

U Vojvodini je od koronavirusa obolelo 3.584 osoba, a najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 1461, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine...Epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuju "kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja"...Institut za javno zdravlje Vojvodine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.