Siniša Mali: Proveriti ugovore Emoušna sa Pionirskim gradom

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: Proveriti ugovore "Emoušna" sa Pionirskim gradom

Predsednik Privremenog organa Siniša Mali obišao je danas Sportsko-rekreativni centar "Pionirski grad" u Košutnjaku, i rekao da je Privremeni organ uputio zahtev gradskom pravobranilaštvu da proveri ugovore na osnovu kojih je produkcijska kuća "Emoušn" zakupila prostor SRC "Pionirski grad" u Košutnjaku po ceni od 400 evra mesečno, za čak 2.000 kvadrata.

- Pionirski grad je primer kako simbol grada Beograda možete da ruinirate i uništite kako su to uradili u prethodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << periodu. Pionirski grad je jedan od simbola grada, gde smo provodili vreme družeći se i igrajući se. Nažalost, u poslednjih 10 godina zbog toga što ga je grad zanemarivao, Pionirski grad je izgubio svoju funkciju i sada je poznatiji po raznim kućama Velikog brata i rijaliti programima - kaže Siniša Mali.

On je istakao da to nije jedini "sporan" ugovor.

- Sumnjivo je i pod kojim su uslovima pojedine kompanije dolazile u zakup građevinskog zemljišta, i kako su sklopljeni ugovori o izdavanju sportskih terena na 15 godina bez nadoknade. Privremeno veće će u narednom periodu učiniti sve da u Pionirskom gradu obnovimo kapacitete i vratimo mu sjaj - kaže Mali.

Sekretar Privremenog veća Goran Vesić precizirao je da je ugovorom sa kompanijom "Emoušn" predviđen zakup 2.000 kvadrata za 416,6 evra mesečno.

- Za nas je nedopustivo da se ovaj objekat, koji se nalazi usred Pionirskog grada u kome treba da borave deca, obezbeđuje privatnim obezbeđenjem, da niko iz Skupštine grada ne može da pristupi objektu, kao i da je na ulazu postavljena tabla sa natpisom da je "ulaz zabranjen" jer je objekat "privatno vlasništvo". Ima indicija da je prilikom izgradnje ovog objekta korišćen Pionirski grad kao paravan, kako bi se dobila niža cena građevinskog zemljišta i kako bi se gradu platile manje obaveze - kaže Vesić.

Siniša Mali je najavio da će Grad Beograd uložiti više stotina hiljada evra u rekonstrukciju "Pionirskog grada" i da bi on mogao da bude vraćen prvobitnoj nameni do septembra.

SRC "Pionirski grad" prostire se na 40 hektara, i osim glavne zgrade koja ima 4.500 kvadrata, obuhvata paviljone, bungalove, sportske terene za košarku, mali fudbal, rukomet, tenis, stazu za trčanje.

Još jedan od problema koji mora biti rešen je i izmeštanje oko 150 interno raseljenih lica koji su smešteni u paviljonima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Sumnjiv zakup Pionirskog grada

Izvor: Mondo, 11.Feb.2014

Pravobranilaštvo da ispita kako je "Emoušn" dobio Pionirski grad u zakup za samo 400 evra mesečno.

Nastavak na Mondo...

Mali: Vratićemo Pionirski grad deci Beograda

Izvor: Studio B, 11.Feb.2014

Kandidat SNS za odbornika Siniša Mali kaže da je Privremeni organ grada, na čijem je čelu, uputio zahtev gradskom pravobranilaštvu da proveri ugovore na osnovu kojih je produkcijska kuća Emoušn zakupila taj prostor u Košutnjaku...Po ugovoru sa kompanijom "Emoušn", zgrada u kojoj se snima "Veliki...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.