Siniša Kovačević predstavio SOF

Izvor: B92, 24.Jan.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Kovačević predstavio SOF

Osnivačka skupština političke organizacije Srpski otadžbinski front zakazana je za 14. mart, rekao je na predstavljanju SOF jedan od osnivača Siniša Kovačević.

"Pristupilo se osnivanju političke organizacije koja će se zvati Srpski otadžbinski front, namenjene onima koji još uvek čitaju Dučića i Đuru Jakšića, Šantića i Njegoša, onima koji iskreno vole otadžbinu, onima koji sa ponosom pripadaju srpskom narodu koji ga vole svom snagom svesni njegovih vrlina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i mana...", rekao je Kovačević u Domu sindikata.

Kako je naveo, među osnovnim postulatima je vraćanje suvereniteta državi, odustajanje od pristupanja Evropskoj uniji, ukidanje autonomije Vojvodine, promena Ustava Srbije, kao i reforma prosvetnog sistema i pravosuđa.

"Vreme je da Srpski otadžbinski front kaže koju. O slobodi, o ljubavi, o demokratiji, o pravdi, o gorkom ukusu poniženja, o nama danas, o izlasku iz kaljuge, pa opet o slobodi. Samo je slobodna Srbija moja Srbija. Živela otadžbina", poručio je Kovačević okupljenima.

Promociji su prisustvovali i glumci Tanasije Uzunović koji je recitovao pesmu Jovana Dučića "Ave Serbia", Vuk Kostić i Ljiljana Blagojević, a za 14. mart najavljena je osnivačka i izborna skupština organizacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.