Sindikati obrazovanja najavljuju potpunu obustavu rada u školama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati obrazovanja najavljuju potpunu obustavu rada u školama

BEOGRAD - Reprezentativni sindikati obrazovanja najavili su danas potpunu obustavu rada u školama ukoliko do petka, 16. januara, ne bude potpisan Poseban kolektivni ugovor za sve zaposlene u prosveti.

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika, Sindikata obrazovanja Srbije i Granskog sindikata prosvete Nezavisnost u zajedničkom saopštenju traže i da do petka, 16. januara počnu pregovori o Protokolu o zaradama za 2009. godinu.

Kako je agenciji Beta rekao predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Granskog sindikata prosvete Nezavisnost Tomislav Živanović prosvetni radnici "u najgorem slučaju" mogu da pristanu na to im plate u ovoj godini porastu za ukupno šest odsto, dva odsto u aprilu i četiri u oktobru.

"Ipak se nadamo da će rast plata u prosveti pratiti projektovanu inflaciju u 2009. godini od osam odsto", kazao je Živanović.

Prema poslednjim informacijama iz Ministarstva prosvete, krajem decembra utvrđen je tekst Posebnog kolektivnog ugovora i očekuje se saglasnost ministarstava rada i socijalne politike i finansija, nakon čega bi Vlada trebalo da usvoji taj dokument.

Agencija Beta danas nije uspela da stupi u kontakt sa nadležnima i Ministarstva prosvete, kako bi saznala kada bi posebni kolekti ugovor mogao da bude potpisan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.