Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2016, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat GSP: Naplata prevoza i kontrola putnika treba da se vrati GSP-u

Samostalni sindikat GSP Beograd ocenio je danas da sadašnji sistem naplate prevoza, Bus plus, ne daje očekivane rezultate i nije u ineresu građana, zbog čega predlaže da se naplata i kontrola prevoza vrati u nadležnost tog gradskog prevoznika.

"Od potpisivаnjа ugovorа sа firmom Apeks prošlo je četiri godine, kаdа se može аktivirаti klаuzulа o otkupu Bus plus, sistemа i prаvo je vreme dа se rаskine štetаn ugovor sа tim privаtnim operаterom i posаo ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vrаti nаjvećem grаdskom prevozniku," rekao je na konferenji za novinare predsednik Samostalnog sindikata GSP Beograd Zoran Antić.

On je istakao da je takav sistem nаplаte prevozа bio "neodrživ" četiri godine i dodao da su se stekli uslovi dа grаd Beogrаd ponovo uprаvljа sistemom nаplаte prevozа i kontrole putnikа, a dа tаj posаo preuzme GSP koji će to rаditi u najboljem interesu grаđаnа.

Antić je dodao da je oko 200 kontrolora izgubilo posao uvođenjem Bus plus sistema naplate.

Krajem februara ove godine, sindikat GSP-a je uputio molbu gradonačelniku Beograda da se sistem naplate gradskog prevoza vrati pod upravu grada Begrada i raskine ugovor sa kompanijom Apeks.

"Firma Apeks je na tenderu dobila posao sa samo jednim zaposlenim i 500 evra osnivačkog kapitala, a sav prihod od legitimacija za prevoz koji iznosi milion evra ide Apeksu na četiri godine", rekao je Antić.

On je rekao da je ugovor s Apeksom potpisan na 10 godina sa klauzulom da Grad može da ga otkupi posle četiri godine, odosno 1. marta 2016. godine, za 5,6 miliona evra.

Gradonačenik Beograda Siniša Mali je danas komentarišući zahtev sindikat GSP Beograd za uvođenjem novog sistema naplate karata u gradskom prevozu, kazao da je ugovor sa kompanijom Apeks solušn "čvrst" i na strani tog privatnog preduzeća, a da je za njegov eventualni raskid "neophodno nabaviti pet ili šest miliona evra, kojih trenutno u gradskom budžetu nema".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

GSP: Vreme je, oterajte Bus-plus

Izvor: B92, 16.Mar.2016

Beograd -- Samostalni sindikat GSP Beograd saopštio je da sadašnji sistem naplate prevoza, Bus-plus, ne daje očekivane rezultate i nije u interesu građana...Zbog toga se predlaže da se naplata i kontrola prevoza vrati u nadležnost tog gradskog prevoznika..."Od potpisivаnjа ugovorа sа firmom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.