Sin jermenskog premijera ide u rat

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 16:54

Sin jermenskog premijera ide u rat

Sin premijer Jermenije Ašot Pašinjan, ide u Nagorno-Karabah, gde traju borbe sa Azerbejdžanom nakon što je situacija eskalirala krajem prošle nedelje.

Supruga premijera Jermenije Ana Hakobian je navela da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za otadžbinu, razgovarajući sa ženama poslanicama područja Nagorno-Karabaha.

Ona na svom nalogu na Fejsbuku navodi šta je rekla sinu:

"Da, sine, obuci uniformu i idi. Ja te obožavam, ali nema ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plemenitije nego dati život za otadžbinu. Nisam znala kakva će situacija biti tamo, i da li ćemo moći da se čujemo. Ispostavilo se da tog dana nije otišao, već je određen kasniji datum za njegovu regrutaciju, ali ja i dalje stojim pri svojim rečima".

Ana Hakobijan je naglasila da se jermenski narod se nalazi pred istorijskom prekretnicom za jermenski narod, kao i da se mogu osloniti samo na sebe i pozvala sve majke i žene, ćerke i sestre da budu jake i da se ničega ne plaše, piše Sputnjik na jermenskom.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje, a dve strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.