Sin jermenskog premijera ide u rat

Sin premijer Jermenije Ašot Pašinjan, ide u Nagorno-Karabah, gde traju borbe sa Azerbejdžanom nakon što je situacija eskalirala krajem prošle nedelje.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

16:53

Sin jermenskog premijera ide u rat

Supruga premijera Jermenije Ana Hakobian je navela da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za otadžbinu, razgovarajući sa ženama poslanicama područja Nagorno-Karabaha.

Ona na svom nalogu na Fejsbuku navodi šta je rekla sinu:

"Da, sine, obuci uniformu i idi. Ja te obožavam, ali nema ništa plemenitije nego dati život za otadžbinu. Nisam znala kakva će situacija biti tamo, i da li ćemo moći da se čujemo. Ispostavilo se da tog dana nije otišao, već je određen kasniji datum za njegovu regrutaciju, ali ja i dalje stojim pri svojim rečima".

Ana Hakobijan je naglasila da se jermenski narod se nalazi pred istorijskom prekretnicom za jermenski narod, kao i da se mogu osloniti samo na sebe i pozvala sve majke i žene, ćerke i sestre da budu jake i da se ničega ne plaše, piše Sputnjik na jermenskom.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje, a dve strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: