Sin Ramzana Kadirova postao deo snaga ruskog ministarstva odbrane

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 09:36

Sin Ramzana Kadirova postao deo snaga ruskog ministarstva odbrane

Sin tinejdžer čečenskog lidera Ramzana Kadirova, koji je ove godine prikazan kako tuče zatvorenika u pritvoru, imenovan je za posmatrača u novom bataljonu.

Bataljon je deo snaga ruskog ministarstva odbrane, rekao je visoki čečenski zvaničnik kasno u utorak.

Adam Kadirov, koji je prošle sedmice napunio 16 godina i koji je nedavno imenovan za glavnog telohranitelja svog oca, prikazan je na video snimku na društvenim mrežama, koji je Ramzan Kadirov objavio, u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << septembru, kako udara zatvorenika optuženog za spaljivanje Kurana.

Video je izazvao široku osudu.

Ramzan Kadirov, nepokolebljivi saveznik predsednika Rusije Vladimira Putina, rekao je tada da je ponosan na svog sina i da poštuje Adama zbog sticanja "odraslih ideala časti, dostojanstva i odbrane svoje vere".

Adam Delimkhanov, koji je na čelu čečenskog odjeljenja ruske nacionalne garde i takođe je član ruskog parlamenta, rekao je u utorak da je mladi Kadirov imenovan za kustosa, odnosno posmatrača, streljačkog bataljona.

"Ovo imenovanje je bio prirodan rezultat Adamovih značajnih usluga u održavanju verskih, porodičnih i kulturnih vrednosti našeg naroda", rekao je Delimkhanov, koji se smatra drugim najvišim zvaničnikom Čečenije iza Kadirova.

Čečenski streljački bataljon formiran je ranije ovog meseca, navode ruski državni mediji. Sada je deo snaga ruskog ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sin Kadirova (16) imenovan za posmatrača novog ruskog streljačkog bataljona: "Prirodan rezultat Adamovih značajnih zasluga"

Izvor: Blic, 29.Nov.2023

Sin čečenskog lidera Ramzana Kadirova 16-ogodišnji Adam Kadirov imenovan je za promatrača novog streljačkog bataljona, koji je deo snaga ruskog Ministarstva obrane, rekao je visoko pozicionirani čečenski zvaničnik Adam Delimhanov.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.